Türkiye Scholarships

TÜRKİYE BURSLARI-ASEAN ORTAK BURS PROGRAMI

 

Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) ile iş birliğini güçlendirmek ve bu bölgeden gelen öğrencilere yüksek öğrenim imkanı sunmak amacıyla "Türkiye Bursları-ASEAN Ortak Burs Programı" kapsamında Endonezya, Malezya, Tayland, Filipinler, Singapur, Bruney, Vietnam, Laos, Myanmar ve Kamboçya uyruklu öğrencilere yüksek lisans, araştırma ve dil kursu düzeylerinde Türkiye’de tam kapsamlı burs sağlanmaktadır.

Türkiye'nin eğitimdeki güçlü altyapısı ile ASEAN ülkelerinden gelen genç yeteneklere ev sahipliği yapmayı amaçlayan program kapsamında, öğrenciler Türkiye'nin zengin kültürüyle tanışma, uluslararası bir eğitim ortamında öğrenme ve kültürler arası iletişimi artırarak küresel bir perspektif kazanma şansına sahip olacaktır.

Türkiye Bursları-ASEAN Ortak Burs Programı, sadece akademik başarıyı teşvik etmeyi değil aynı zamanda kültürler arası anlayışı artırmayı, dostlukları güçlendirmeyi ve uluslararası iş birliğini desteklemeyi hedeflemektedir.

Türkiye Bursları-ASEAN Ortak Burs Programı, genç beyinleri bir araya getirerek kültürel anlayışı derinleştirecek ve karşılıklı öğrenmeyi teşvik ederek geleceğe yönelik iş birliğini güçlendirecektir. Bu benzersiz fırsat, Türkiye ve ASEAN ülkeleri arasında kalıcı dostluklar ve iş birliği köprüleri inşa etmeye yönelik önemli bir adım olacaktır.

Yüksek lisans ve dil kursu başvuruları 10 Ocak-5 Mart 2024 tarihleri arasında Türkiye Bursları Bilgi Sistemi (https://tbbs.turkiyeburslari.gov.tr/) üzerinden alınacak olup araştırma bursu başvuruları 2024 yılı boyunca yine aynı sistem üzerinden yapılacaktır.

 

YÜKSEK LİSANS

Bursun Süresi: 1 yıl Türkçe hazırlık eğitimi+ 2 yıl akademik eğitim

Burs Kapsamındaki Üniversite ve Programlar: Türkiye Bursları başvuru sisteminde yer alan tüm üniversite ve programlar

Başvuru Şartları

·         Asgari Akademik Başarı Kriteri: %75

·         30 yaşın altında olmak

Bursun Kapsamı

·         Üniversite ve Bölüme Yerleştirme

·         Aylık Cep Harçlığı 5.000 TL

·         Üniversite Harcı

·         Türkçe Dil Kursu (1 Yıl)

·         Barınma

·         Sağlık Sigortası

·         1 Kereye Mahsus Uçak Bileti (Eğitime Başlarken ve Mezun Olurken)

 

 

DİL KURSU

Bursun Süresi: 8-10 ay

Burs Kapsamındaki Kurumlar:  

·         Ankara Üniversitesi

·         Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi

·         Gazi Üniversitesi

Başvuru Şartları:

·         Asgari Akademik Başarı Kriteri: %70

·         30 yaşın altında olmak

 Bursun Kapsamı

·         Aylık Cep Harçlığı 3500 TL

·         Türkçe Dil Kursu (8-10 ay)

·         Barınma

·         Sağlık Sigortası

·         1 Kereye Mahsus Uçak Bileti (Eğitime Başlarken ve Mezun Olurken)

 

ARAŞTIRMA

Bursun Süresi: 3-12 ay

Bursun Hedef Kitlesi: Yurtdışında bir doktora programına kayıtlı ve Türkiye’de veya yurtdışında bir doktora programını tamamlamış uluslararası araştırmacılar

Bursun Kapsamı:

·         Aylık Burs (12000 TL)

Burs Kapsamındaki Üniversiteler: Türkiye’deki tüm üniversiteler

Başvuru Tarihleri: Araştırma Burs Programı yıl boyu başvuruya açıktır. Adaylar yılın herhangi bir döneminde başvurularını yapabilirler. Sonuçlar Ocak, Nisan, Temmuz, Ekim ayları sonunda açıklanır. Başvuru dönemleri Türkiye Bursları internet sitesinde yayımlanır.

Başvuru Koşulları:

·         Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı dışında bir vatandaşlığa sahip olmak. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile çifte vatandaşlıklarından birisi Türk vatandaşlığı olan ya da herhangi bir sebeple Türk vatandaşlığını kaybetmiş olanlar Araştırma Burs Programı’na başvuramazlar.

·         Türkiye’de veya yurtdışında bir doktora programını tamamlamış olmak veya yurtdışında bir doktora programına kayıtlı olup tez konusunu belirlemiş olmak. Doktorasına Türkiye’de devam eden adaylar Araştırma Burs Programı’na başvuru yapamazlar.

·         Başvuru yılının ilk günü itibariyle 50 yaşını doldurmamış olmak.

·         Türkiye’de bir üniversiteden araştırma kabul belgesi almış olmak

*Araştırma Kabul Belgesi: Türkiye’deki bir üniversitenin ilgili birimi tarafından adaya verilen, araştırma yapılacak üniversite, bölüm, konu ve danışmanın ismi ile araştırmaya başlama ve bitiş tarihlerini belirterek adayın üniversitenin imkânlarını kullanarak araştırma yapabileceğini gösterir resmi belgedir.

·         Araştırma kapsamında deney, anket, odak grup görüşmesi, uygulama vb. yöntemlerle kişisel veri toplanacak ise üniversitelerin Etik Kurullarından alınması gereken “Etik Kurul Onay Belgesi”ne; kurum ve kuruluşlardan kamuya açık olmayan bilgi, belge vb. ile tarihi eserler ve arkeolojik alanlar vb. üzerinde çalışma yürütülecek ise araştırma yapılacak yerin bağlı olduğu ilgili devlet kurumundan alınması gereken “Yasal İzin Belgesi”ne sahip olmak

Önceki HaberlerTürkiye Bursları 2024 Başvuruları
Sonraki HaberlerKütüphane